1. Liga žen Plzeň Újezd x Bakov

23.09.2019 10:07

V poslední letní den roku 2019 vyrazila naše děvčata za již 6. prvoligovým utkání do Plzně – Újezdu. V tomto utkání byly dle dosavadních výsledků Západočešky, neboť zatím bez váhání vyhrály všechny zápasy tohoto ročníku. To však neznamenalo, že by Bakovské dívky šly do střetu se strachem.

Od začátku utkání bylo jasné, že tomuto utkání budou vládnout především obrany včetně brankářek. Ze strany plzeňských šlo především o velmi tvrdou hru již od vstupu do útočného pásma, nepřipouštějící střelbu plnou přerušování. Na straně Bakova pak velmi dobrá poziční hra a díky skvěle chytající Bártové v Brance i možnost nechat střelbu z úhlu bez faulů.

Po několika minutách se skóre přeci jen načalo, ale opravdu nešlo o přestřelku, gólově se tahala neustále remíza až do stavu 3:3, kdy ke konci poločasu se soupeřkám povedlo několik rychlých brejků a podařilo se jim utéct až na 3 brankový rozdíl 7:4.

V druhém poločase se podařilo několika systémy a signály zatlačit soupeřovu obranu ke hře na brankovišti, čímž se otevřela možnost k zažité hře a začalo se dařit i našemu útoku. Rovněž, se díky několika šikovným vypíchnutím vzadu povedlo předat balón rychle do běhu útoku, který si s takovouto nabídkou bravurně poradil a k 15. minutě již skóre hrálo 2 brakovým rozdílem ve prospěch Bakova.

Tento rozdíl se dařilo udržovat až do 25 minuty, kdy Bakovu bohužel skončilo dosavadní štěstíčko.
Z dobrých střeleckých pozic se nepodařilo 2x za sebou vsítit, a míč se v obou případech odrazil přímo do rukou Újezdských, což znamenalo 2 rychlé trháky na naši branku s bezchybným zakončením. Za stavu 12:12 a 30s do konce byl sice balón v našem držení, avšak soupeřky opět nasadily tvrdou a přerušovanou hru, a tak jediný střeleckým pokusem tak byl trest po čase z 12 metrů, který nebyl proměněn. Konečné skóre tak zůstalo nerozhodně 12:12.
Leč tedy konečná smůla, nicméně však cenný bod z venkovního výjezdu na Plzeňsko se počítá a můžeme jen doufat, že se bude dařit i v příštím víkendu, kdy vyjíždíme na venkovní plzeňské dvoukolo – Ejpovice, Nezvěstice. Držte Palce.
Sestava:

Bártová, Pilbauerová – Mališová, Černá, Beranová, Protivná, Milerová – Špringerová (K 1), Balounová (4), Nitschová (4), Ulmanová T. (3), Burianová – Pánek, Ďuračková

O víkendu se též konala oblastní soutěž na domácím hřišti, kde jsme hostili družstva Čakovic a šlo o téměř 100% úspěch. Z vítězství se radovaly hned 2x starší žačky, Dorostenky a i B, Muži, Ženy B, starší žáci a dorostenci. Jediným komu se nezadařilo, byli mladší žáci.

Všem vítězům velká gratulace. K dalším zápasům vyjíždějí v sobotu do nedalekého Března.