1. liga žen - Plzeňské dvoukolo – Ejpovice, Nezvěstice

30.09.2019 11:20

O posledním zářiovém víkendu vyrazily naše ženy ve velmi oslabené sestavě směr Plzeň na dvoukolo, nejprve v sobotu Ejpovice a poté v neděli do nedalekých Nezvěstic. Dle dosavadních výsledků a průběžné tabulky měl být Bakov v obou zápasech favoritem, ovšem s mankem hned 6 hráček z kompletního ansámblu, nebylo jasné, zda této pozici dostojí.

V Ejpovicích vše začalo v 13h na ještě mokrém povrchu, tedy druhé ponožky byly nedílnou součástí výstroje. První se gólově prosadili domácí, na což Bakov dokázal po mnoha pokusech odpovědět až na konci 6 minuty. Celý poločas se táhl ve stejném tahavém duchu, kdy chvilku vedl o gól Bakov a chvíli zase Ejpovičtí. Tímto tahavým stavem pak docházelo k mnoha nervózním ztrátám na obou stranách při pouhém vynášení balónů z obrany do útoku. Bylo k vidění i dosti tvrdších zákroků, které, snad i vzhledem ke kluzkosti povrchu vypadaly dosti nebezpečně, nicméně se obešly bez jakýchkoliv zranění. V posledních vteřinách se Bakov za stavu 8:8 dostal k ložené šanci, kterou soupeřova obrana zastavila za cenu pokutového hodu po čase, ze kterého se kapitánka Špringerová nemýlila a do přestávky jsme tak šli s těsným vedením 9:8.

Druhý poločas pokračoval velmi obdobně jako první a těžce vypracované šance na obou stranách končily jen málo kdy úspěšně v brance. Bakov však již celou druhou půli tahal za silnější konec a Ejpovice už se do vedení nedostali. Tvrdší zákroky pokračovaly, včetně 2 úderů do obličeje našich útočnic, avšak ani to neiniciovalo sudího k prohrábnutí kapsičky s kartami. Za stavu 18:17 si pak Bakov zkušeně pohlídal míč posledních 50 vteřin v útočném pásmu a na světě tak byly první 2 body z víkendu.

V rámci víkendu na Plzeňsku jsme pak navštívili pro házenkářské oko zajímavé utkání 1. ligy mužů v Přešticích, kde jim byli soupeřem Opatovice. Následoval přesun na ubytování v blízkých Rokycanech a společná večeře.

V neděli brzy ráno jsme vyrazili za druhým soupeřem do Nezvěstic. Pro Bakov se jednalo o více méně neznámého soupeře, a ačkoliv jsou prozatím na posledním místě tabulky, nebylo radno soupeře podceňovat.

Utkání zahájil v 9h ráno rozhodčí Jíra ze sousedních Blovic. První polovina odpovídala času začátku, útoky byly lehce ospalé a zhruba do 20 minuty padaly převážně náhodné góly z nepozornosti obran a to stejně na obou stranách. V tu chvíli se ale Bakov probral a od stavu 6:6 již převzal taktovku plně do svých rukou. Rychlejší hrou jsme si do konce poločasu vypracovali náskok 5 branek na bezpečných 13:8. V druhém poločase již Bakovské dívky předváděly soustředěný výkon a spoustu vynesených balónů od obrany a několik opravdu krásných střel o vzdálenou tyč, na které soupeřova brankářka neměla nejmenší nárok. Tento poklidnější zápas skončil vítězným výsledkem 27:20 pro Bakov.

Bakov tedy i v takto oslabené sestavě, jen s 9 statečnými splnil cíl a odvezl z Plzeňska plné 4 body a posunul se tak na 6. místo průběžné tabulky, 4 kola před koncem Podzimní části sezóny.

Sestava:
Pilbauerová – Černá, Bartoňová, Beranová, Protivná – Špringerová (14K), Balounová (7), Ulmanová T. (11), Ulmanová B. (13) – Pánek, Maršík, Ďuračková + Fans

Svůj zápas před odjezdem do Ejpovic odehrály i naše dorostenky v Březně. Přesto, že jde o největšího oblastního soupeře, probíhal zápas v poklidném tempu. Na mokrém povrchu se dívky do ničeho nehnaly a pouze kontrolovaly bezpečný odstup pro výhru, tak aby nedošlo k zranění před odjezdem na ligu. Vstřeleno tedy bylo velmi málo branek, s vítězstvím Bakova 15:9 (8:2).

Sestav:
Pilbauerová (K) – Kovářová, Mikolášková, Vančurová, Vágenknechtová – Syrová (3), Petřivá (3), Burianová (3), Balounová (6) – Pánek, Maršík, Ďuračková + Parents crew & Fans