17. kolo 2. ligy muži "A"

18.05.2009 19:44

TJ Šroubárna Žatec x Sokol Bakov nad Jizerou (7:5) 18:18

diváků: 80

Naše sestava:

Obrana: Václav Brzobohatý (brankář), Martin Švarc, Petr Kešner, Jiří Preininger, Jan Śtěpánek

Útok: Oldřich Kysela, Michal Barabáš, Tomáš Zahradník, Michal Horyna

Trenér: Petr Šulc      Vedoucí: Pavel Veselý

I. poločas

Za parného slunečného počasí jsme sehráli dramatický zápas v Žatci. Na začátku utkání se nám nedařilo v útoku, zatímco soupeř góly dával. 3:1 poprvé skórujeme, pak 5:1, 5:2. Přes dobrou hru v obraně a zákroky gólmana se nám nedaří srovnat 6:3. V druhé části první půle zrychlíme útok, sehrajeme se a proměňujeme vytvořené šance 7:5. Hra je tvrdá a rychlá. Těsně před koncem poločasu jde Michal Barabáš do pěkného brejku. Při střelbě je přistrčen a gólman hostí chytá. Do kabin jdeme za stavu 7:5 pro domácí.

II. poločas

Na záčátku druhé půle nám soupeř opět poodskočí až na 11:7. Pak se zvedáme v útoku a začínáme proměňovat. Olda Kysela střílí dobře přes obranu. Začíná se prosazovat také Michal Horyna a celý útok začne být hrozbou pro žateckou branku. Dáváme góly. Vzadu sbíráme míč za míčem. Vynikající zákroky představuje náš brankář Václav Brzobohatý. Díky velkému nasazení dotahujeme. Dostáváme se do jednobrankového vedení. Jsme na koni. Žatec stále dotahuje. Nepodaří se nám získat dvoubrankový náskok. Krátce před koncem jde soupeř do vedení 18:17. Rozhodující branku zápasu vsítí v samém závěru utkání chytrým klepákem Tomáš Zahradník. Srovnáváme na 18:18 a bereme si jednominutový time-out. Konečný stav už nezměnil ani poslední útok domácích, takže vypjatou atmosféru zchlazuje smírný výsledek a dělba bodů.

Těšíme se na další návštěvu diváků při domácích zápasech: so 23.5. 15:00, ne 24.5. 10:00, ne 31.5. 10:00 (takže už jen 3krát doma !)

Takto viděl zápas autor článku Jan Štěpánek.

branky:

JMÉNO HRÁČE

POČET BRANEK

Kysela Oldřich

6

Barabáš Michal

7

Zahradník Tomáš

1

Horyna Michal

4

 karty:  ŽK- Švarc, Štěpánek, Barabáš